Skip to content

Bakos.si

Malo ilegalcev, konoplje, kršitev policijske ure…

Kronologija pomembnejših dogodkov na območju Policijske postaje Ormož v minulem vikendu

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 27. 11. 2020, do 7:00 ure dne 30. 11. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 27. 11. 2020

Ob 9.05 uri smo prijeli šest tujih državljanov, ki so ilegalno vstopili v Republiko Slovenijo iz Hrvaške. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za polnoletne osebe iz držav Togo in Burkina Faso. Za prekršek jim je bila izrečena globa. Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14.48 uri smo občanu zasegli zvito cigareto v kateri so se nahajali posušeni rastlinski delci za katere je bilo sumiti, da gre za prepovedano drogo. Zasežen predmet bomo poslali na analizo. Po opravljenem testu sledi ustrezni ukrep.

SOBOTA 28. 11. 2020

Ob 02.25 uri smo izdali plačilni nalog moškemu, kateri je kršil odlok glede policijske ure.

Ob 09.00 uri smo hrvaškim varnostnim organom uspešno izročili šest tujcev.

Ob 14:45 uri smo imeli v postopku osebo, ki je pred tem na nedovoljen način vstopila v R Slovenijo. V postopku ugotovljeno, da gre za drž. Srbije z urejenim statusom v RS. Zaradi kršitve Zakona o tujcih mu je bil izročen plačilni nalog, prav tako pa mu je bilo vročeno potrdilo o napotitvi v karanteno na domu.

NEDELJA 29. 11. 2020

Ob 19:00 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju pri zbiranju obvestil ni zaznala elementov prekrška oz. kaznivega dejanja. Zaradi česar je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 30. 11. 2020:

  • v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

Pripravil: Jože Šprah, komandir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: