četrtek, 2 aprila, 2020

Kljub hitremu odzivu gasilcev iz treh društev je hiša v Novincih zgorela v celoti. Škode za okoli 45.000 evrov.

Letošnjo sv. Lucijo, ki jo katoliški in pravoslavni kristjani slavijo kot mučenko in devico, zavetnico slepih, bolnih otrok, skesanih pocestnic, kmetov, steklarjev, sedlarjev, krojačev, šivilj, šivilj, tkalcev, nožarjev, kočijažev, pisarjev, notarjev, tapetnikov, hišnikov, vrtnarjev, pisateljev (v Angliji), odvetnikov, služkinj, krošnjarjev, proti očesnim boleznim, bolečinam v grlu, infekcijam, krvotoku in griži, si bo še posebej zapomnil Ludvik Jaklin iz Novincev pri Vitomarcih v Slovenskih Goricah. Prav na sv. Lucijo, ki „straši“ z dvoje oči na pladnju, ob tem je bil še petek, 13., torej samo vraže, mu je namreč do temelja zgorela hiša.

Kot so so sporočali z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, in s Policijske uprave Maribor, sta omenjeni službi bili obveščeni, da je v petek, 13. decembra, ob 00.16 v Novincih v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah zagorela nenaseljena starejša stanovanjska hiša. „Kljub hitremu odzivu gasilcev objekta niso uspeli rešiti, hiša je zgorela v celoti. V požaru ni bil nihče poškodovan. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 45.000 evrov“, je pripisal tiskovni predstavnik PU Maribor, Miran Šadl. Ob tem so z Uprave RS za zaščito in reševanje dodali, da so „požar na površini okoli 75 kvadratnih metrov gasilci PGD Vitomarci, PGD Biš in PGD Cerkvenjak.

Policisti in kriminalisti so z ogledom pogorišča ugotovili, da je do požara prišlo v kurilnici, na starejši peči centralne kurjave na olje. Od tam se je požar razvil in razširil na ostrešje kurilnice, nato pa še na ostrešje stanovanjske hiše. Sum storitve kaznivega dejanja je izključen, zato bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu. S tem je zadeva zaključena, vprašljivo pa je, kje bo sedaj živel lastnik hiše, 66-letni Ludvik Jaklin, oče mladoletne hčerke, ki se je le nekaj ur pred požarom, v četrtek zvečer odpeljal v Nemčijo, kjer je nekoč delal, sedaj pa je doma v Novincih užival zaslužno pokojnino. V četrtek se je malo odpravil na predpraznično potepanje po Nemčiji, a se mu je zgodila tragedija. Ludvika smo skušali priklicati, a žal številka slovenskega operaterja očitno v Nemčiji ne deluje.

Kljub hitremu posredovanju gasilci niso uspeli veliko rešiti (Foto: PGD Vitomarci)

Tags: , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: