Kuril veje in sosedi povzročil poškodbe in 10 tisočakov škode

Neodgovornega 59-letnega domačinu iz okolice Šentilja bodo kazensko ovadili

Šentilj – Kot so sporočali iz Uprave RS za zaščito in reševanje, je v sredo ob 11.28 uri na Stari Gori v občini Šentilj v Slovenskih goricah, zagorelo gospodarsko poslopje velikosti 10 x 5 metrov, v katerem je bilo nekaj kmetijskih priključkov in strojne opreme. Posredovali so gasilci PGD Šentilj, PGD Ceršak in iz sosednje občine PGD Zgornja Kungota, ki so požar pogasili, a je objekt bil v celoti uničen.

Policisti so nato ugotovili, da je 59-letni moški na zemljišču na Stari Gori pri Šentilju, zakuril porezane veje smreke. Ker kurišča ni ustrezno uredil in zavaroval se je ogenj zaradi močnega vetra, razširil na omenjeno leseno lopo oz. Garažo, last 57-letne domačinke. „Ta je v celoti zgorela. V njej je imela lastnica spravljenih okoli 10 kubičnih metrov drv, traktorsko prikolico, plug, škropilnico in pločevinasto posodo za bencin. Ko je lastnica skušala te predmete rešiti pred ognjem, se je opekla po rokah in obrazu. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Njene poškodbe so opredeljene kot lažje. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov. Policisti bodo omenjenega moškega, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, ovadili pristojnemu tožilstvu“, so sporočili s PU Maribor.

Zanimivo je omeniti, da so gasilci šentiljske občine prav dan pred požarom, občane pozivali, da pri kmetijskih opravilih drevesnih ostankov in trave ne sežigajo, ampak to opravijo takrat, ko bo trava ozelenela in bo verjetnost razširitve požara v naravnem okolju zmanjšana. „S tem boste pripomogli k zmanjšanju nepotrebnih intervencij, ki bi lahko v času epidemije koronavirusa povzročile še dodatne zdravstvene nevšečnosti“, so pripisali gasilci. Žal pa to nekaterih posameznikov nikakor ne izuči…

Kuril je veje, nato se je ogenj nenadzorovano razširil (Foto: M.Š.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: