Skip to content

Krvav pretep na urgenci bolnišnice dobil epilog

Policisti zaključili preiskavo množične (17 oseb) kršitve javnega reda in miru na murskosoboškem Urgentnem centru

Že znano dejstvo, da nekateri zaposleni v zdravstvenih ustanovah niso varni niti na svojem delovnem mestu, ko rešujejo človeška življenja in sploh zdravijo ljudi, se je potrdilo tudi v četrtek, 19. septembra letos, v popoldanskih urah v regijski bolnišnici v Rakičanu. Kot je znano je namreč tistega dne ob 14,40 uri, v prostorih urgence Splošne bolnišnice Murska Sobota, kamor prihajajo le najhuje bolne osebe ali poškodovani ljudje, prišlo do pretepa, v katerem je bil odvržen tudi solzivec. V pretepu sta bili udeleženi dve skupini moških in ženskih oseb romske nacionalnosti, pozneje pa so policisti potrdili, da posledice le niso bile posebej hude glede na razsežnost dogajanja. Poškodovane in to lažje so namreč bile le tri osebe, katere so oskrbeli in poslali na hišno nego. Enako se je zgodilo tudi s poškodovanim varnostnikom, ki je že pred vhodom v krog bolnišnice skušal zadržati vročekrvneže. Že takrat so zaskrbljujoči dogodek potrdili tudi v SB Murska Sobota, kjer so prav tako potrdili, da je bil v prostorih urgence odvržen solzivec. Posledično je bilo delo tam prekinjeno za dve uri, kar pomeni, da je prišlo do težav tudi ob morebitnih poškodbah udeležencev v pretepu, saj jim ne bi mogli pomagati. Še huje bi bilo, če bi v tistem času na urgenco pripeljali kakšno hudo bolno ali poškodovano osebo. Ena oseba, katero se oživljali je žal umrla že pred pričetkom pretepa.

Vsega tega se vročekrvneži niso zavedali, zato pa bodo povzročitelji le odgovarjali za svoje neumno in neodgovorno početje. Policisti so namreč po slabem mesecu zaključili preiskavo omenjene množične kršitve JRM na murskosoboškem Urgentnem centru. Tomislav Habulin, komandir PP Murska Sobota je namreč predstavil zaključke omenjene preiskave. „Dne 19.9.2019 okrog 15. ure smo policisti prejeli več prijav kršitev javnega reda in miru v prostorih SB Murska Sobota. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v prostorih Urgentnega

centra SB Murska Sobota prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, v katerem je sodelovalo 17 oseb. Kršitelji so v pretepu uporabljali različne nevarne predmete (bejzbol palice, kovinsko teleskopsko palico, kovinsko palico za golf, dve leseni palici, dva plinska razpršilca in steklenico vina). V kršitvi so bile tri osebe lahko telesno poškodovane in odpuščene v domačo oskrbo“, je dejal Hanulin, ki je dejal, da so zaključili obsežno preiskavo množičnega pretepa in zoper 11 osumljenih oseb, starih med 29 in 59 let, bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilništva po drugem odstavku 296. člena KZ-1, za katerega je predpisana kazen zapora do treh let.

„Zoper 11 kršiteljev bo prav tako uveden prekrškovni postopek zaradi suma storitve prekrška po 8. točki prvega odstavka 89. člena Zakona o zasebnem varovanju zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika, za kar je predpisana globa od 200 do 400 evrov. Zoper tri kršitelje bo uveden

prekrškovni postopek zaradi suma storitve prekrška po prvem odstavku 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, za katerega je predpisana globa od 250,38 do 500,75 evrov“, je dodal komandir soboških policistov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: