Skip to content

Konec praznikov, veliko nezakonitih prehodov meje

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 245 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 7 nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi: 9 kaznivih dejanj, 9 prometnih nesreč I. kategorije, 3 povoženja divjadi, 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil, 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih, 1 požar.

Izpostavljamo: Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Zaradi vrnitve na delo v tujini se je močno povečal vstop osebnih vozil na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško. Vsi podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih so potnikom dostopni v aplikaciji Zastoji na mejnih prehodih na spletni strani policija.si in se sprotno osvežujejo. Zaradi povečanega prometa na mejnih prehodih pa so policisti posledično, pri opravljanju nalog s področja varovanja državne meje, odkrili več ilegalnih prehodov državne meje na mestih, ki niso namenjena prehajanju državne meje in tako imeli v postopku 17 oseb, ki so ilegalno prestopili državno mejo. V glavnem gre za državljane Hrvaške in BiH.

Včeraj ob 8.15 so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili. Ob 8.17 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana BiH, ki sta z

osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Ob 9.43 so na istem mestu imeli v postopku tri državljane Hrvaške, ki so s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorilo. Ob 10.51 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo.

Ob 12.56 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je s tovornim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili. Ob 15.50 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili. Ob 16.28 so na istem mestu imeli v postopku državljana Avstrije, ki je z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Varno brez telefona v prometu

Danes pričenjamo 14-dnevno nacionalno preventivno akcijo Varno brez telefona. Tudi letos jo koordinira Javna agencija RS za varnost prometa (AVP). Od 10. do 23. januarja 2022 bomo policisti poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih

računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila. Več o akciji preberite na spletni strani policije, na povezavi https://bit.ly/34Cahxq.

Pripravil: Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: