Skip to content

Kolesarka trčila v avtobus in se poškodovala

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 474 klicev, od tega 153 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 2 vloma, ki sta ostala pri poskusu in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so tudi primer nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru. Med 21. 9. 2022, od 6. ure in 22. 9. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Logatca izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Bangladeša in Indije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta-drzna tatvina:

Danes, nekaj po 3. uri smo bili obveščeni o drzni tatvini v centru mesta Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da se je oškodovanec nahajal v družbi več ljudi, ko mu je nato neznan moški odvzel mobilni telefon in s kraja odšel skupaj z žensko. Povzročila sta za okoli 200 evrov materialne škode. Policisti še preverjajo vse okoliščine in zbirajo obvestila za izsleditev sostorilke, identiteto osumljenega moškega pa so ugotovili že med obravnavo dogodka. O vseh okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ižanski cesti v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v dve osebni vozili, ki sta pravilno vozili v nasprotno smer. V

nesreči so se štirje udeleženci lažje poškodovali. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 8. uro so policisti na Celovški cesti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta trčila kolesarja, zaradi nepravilne vožnje mimo, pri tem pa se je kolesarka poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je na Gosposvetski ulici v Ljubljani prišlo do trčenja med kolesarko in mestnim avtobusom. Nesrečo je povzročila kolesarka zaradi vožnje po površini, ki ni namenjena kolesarjem. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala.

Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: