Skip to content

Ko mu je trgovka izročila uro se je podal v beg…

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 220 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 54 na javni red in mir, ter 84 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom o kateri smo vas obveščali včeraj. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 22 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru. Med 21. 6. 2022, od 6. ure in 22. 6. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Cerknice izsledili in prijeli 1 tujca (drž. Afganistana), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Kriminaliteta-vlomi

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

Na območju Kamnika je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 250 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 7000 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o tatvini v trgovini na območju Šiške. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel v trgovino, kjer je želel preizkusiti uro. Ko mu jo je trgovka izročila pa je zbežal iz trgovine. Z dejanjem je povzročil za okoli 130 evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 18 let, suhe postave, dolgih temnejših skodranih las, ima zelo izrazite temne obrvi, oblečen je bil v belo majico z napisom na hrbtni strani in turkizno modre kratke hlače.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Policisti so obravnavali 5 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami v katerih so bili udeleženi kolesarji. V dveh primerih sta zaradi odvzema prednosti nesrečo povzročila voznika osebnega vozila, v treh pa kolesarji zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. Uvedeni bodo prekrškovni postopki zoper povzročitelje.

Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: