Kako je mladi prekmurski športnik nategnil vso Slovenijo in še koga?

Beno Misja iz Lendave je osvajal naslove, medalje in pokale na tekmovanjih, ki jih ni bilo; Zadevo je prevzela policija Misjovi pa se, po smrti hčerke, bojijo še za sinovo življenje; Samomor?

Mladi, 25-letni Beno Misja iz Lendave, ki je že vrsto let „zvezdnik“ slovenskega in evropskega taekwonda, ki je sedaj postal največji osmoljenec slovenskega športa sploh, postaja tema številnih pogovorov v Pomurju, a tudi širše po državi in celo v tujini. Fant je očitno nevede prišel v kremplje mednarodne kriminalne združbe, ki najverjetneje dela po sistemu „pasjih bojev“, kjer eni dobro služijo borci pa dobijo skorjico ali kvečjemu kosti. Tako je tudi Beno, čeprav večkratni državi in ne vem še kakšen prvak v omenjeni borilni veščini za tekmovanja, večinoma v tujini, prejemal zgolj ponarejene medalje in pokale, ter plačane stroške prevoza in prehrane. Kakorkoli že, v teh predpustnih dneh, ko je veliko norčij in norčevanj, katerim bi lahko prišteli tudi Benovo zgodbo, je v pomurskem športnem prostoru na plano prišla zgodba, ki se je ne bi sramovala niti Hollywoodska uspešnico “Ujemi me, če me moreš”.

Rezultati v zadnjih letih enega izmed bolj znanih in „uspešnih“ pomurskih športnikov so namreč postali čista prevara. V preteklih letih, vse tja od 2016 naprej, se je predvsem v pomurskih lokalnih medijih pogosto omenjalo ime Bena Misje, ki naj bi bil večkratni državni prvak v borilni veščini taekwondo, osvajal pa bi tudi druga pomembna izven naših meja. Med drugim so lani avgusta na lendavski občini pripravili sprejem za, kot so zapisali, “štirikratnega državnega in dvakratnega evropskega prvaka v taekwondoju”. Podelili pa so mu tudi občinsko priznanje za izjemne športne dosežke. Pred nedavnim pa je prejel tudi priznanje za posebne dosežke v športu v letu 2019, a kot kaže vse navedbe Bena Misje o njegovih športnih uspehih niso resnične. Po teh neresničnih podatkih naj bi Misja lani že četrto leto zapored osvojil naslov državnega prvaka, prav tako naj bi bil še drugič zapored evropski prvak. Toda vse to je kot kaže izmišljotina, oziroma prevara. Na to je minuli petek, prav na dan zaljubljenih – Valentinovo opozorila Taekwondo zveze Slovenije, ki je vse skupaj označila za škandalozno. „S strani Taekwondo zveze Slovenije vam sporočamo, da omenjeni g. Beno Misja ni registriran član zveze in nobenega kluba v naši zvezi. Prav tako ni bil nikoli registriran s strani Taekwondo zveze in v sistemu E-šport (OKS, MZSŠ),” je sporočil Darko Kadić, tehnični direktor TKDZS-WT. Občinsko priznanje, in priznanje Športne zveze Lendava za posebne dosežke v športu je tako prejel “na osnovi rezultatov, ki v Sloveniji s strani Taekwondo zveze Slovenije (WT in ITF), niso bila nikoli organizirana. Iz kluba Hwarang iz Verone so nam sporočili, do omenjenega ne poznajo in da ni njihov član,” je še zapisal Kadić.

Ob tem je jasno, da bo Beno Misja verjetno primoran vrniti vsa priznanja oz. nagrade, ki jih je prejel od Občine Lendava in s strani Športne zveze Lendava, saj je nagrade oz. priznanja prejel na podlagi neresničnih podatkov, katere je ob tem posredoval tudi v javnost. Občina Lendava in Športna zveza Lendava sta Misjo že pozvala, da se opredeli do navedb Taekwondo zveze Slovenije, da lahko nadaljujeta s postopki. Skupaj z očetom Bojanom se je Beno že odpravil do lendavskega župana, a tudi na nekatere druge naslove, med drugim tudi na policijo, saj so podali ovadbo zoper ljudi, ki naj bi fanta „potegnili v motne kriminalne vode“. Čeprav se bojijo, da bi se Benu lahko zgodilo kakšno maščevanje, so pri Misjevih odločni resnici priti do dna. Ničesar ne skrivajo, saj so tudi sami šele prejšnji petek ugotovili, da je fant bil potegnjen v nečedne rabote. Sam Beno naj bi po sporočili z Zveze v Ljubljani začel razmišljati o samomoru, saj mu nikakor ni jasno, da je padel tako nizko, čeprav je dejansko tekmoval in zmagoval na neštetih tekmovanjih, a očitno je to bilo na tekmovanjih, za katere se javno ni vedelo. Mogoče še huje kot sina, je vse skupaj prizadelo mamo in očeta, ugledna Lendavčana in Prekmurca, Sanjo in Bojana Misjo, ki sta že leta 2013 izgubila hčerko Mašo, kakšno leto starejšo od Benota. Sama sta se veselila vsakokratnih sporočil o uspehih njunega sina, sedaj pa se jima je življenje obrnilo na glavo.

„Resnično lahko pojasnim, da sem se v letih 2014-2020 dejansko tako v Republiki Sloveniji kot tudi v tujini udeleževal različnih taekwondo turnirjev, kot je bilo to tudi javnosti sproti sporočano po medijih. Na mnogih turnirjih in drugih tekmovanjih sem dejansko dosegel tudi uspehe, enako kot je izhajalo iz javnosti prezentiranih obvestil. Torej ničesar nisem izmislil. Pri tem pa sem šele po prejetem dopisu Taekwondo zveze Slovenije in na podlagi s tem v zvezi ugotovljenih okoliščin oziroma dejstev, šele sedaj ugotovil, da sem bil žrtev prebrisanih širše in očitno mednarodno organiziranih manipulantov. Namreč zatrjevana mi dejstva s strani predvidoma očitno celo po moje mednarodno zelo dobro organizirane “kriminalne združbe”, katere domnevni člani so bile tudi osebe predstavljene so kot J.M., J.J. (kot moja “licencirana” slovenska trenerja), kot tudi domnevno mi zatrjevani italijanski državljan S.P. kateri se je predstavljal kot trener Hwarang teama iz Verone, so že od leta 2014 povzročile, da sem v bistvu dejansko brez moje vednosti tekmoval na organiziranih turnirjih, ki niso bili uradno registrirani kot katerokoli tekmovanje pod okriljem Taekwondo zveze Slovenije“, odločno zatrjuje Beno Misja.

Ves čas naj bi omenjene osebe, glede na organizacijo mednarodnih turnirjev, tedaj skupaj s še očitno drugimi, zaenkrat našemu sogovorniku nepoznanimi osebami ter po njegovem mnenju tako zasledujoč s tedaj kaznivimi dejanji želeli pridobiti določeno korist. „Name so zavajajoče vplivale te osebe, ki so delovale na način, kot da na turnirjih na katerih sem nastopal in na katerih sem tedaj “uradno” dobival po “dejansko” opravljenih borbah vročena priznanja, tedaj tako prikazane borbe predstavljale kot turnirje uradno obstoječih taekwondo organizacij. Tedaj sem na vseh omenjenih taekwondo tekmovanjih dejansko nastopal kot borec in si na njih pridobil tudi zatrjevana priznanja; katera pa kljub vloženemu trudu, sedaj očitno na mojo škodo, ni šteti kot uradna priznanja“, pravi mladi Misja, ki dodaja: „V skladu z do sedaj znanimi okoliščinami sem zoper vse omenjene in meni znane osebe, tedaj predvsem predstavljajoče se kot J.J., J.M., in S.P., dne 16.2.2020 na PP Lendava podal kazensko ovadbo“.

Mladi Lendavčan vseskozi trdi, da pri celotnem dogajanju ni bil okoriščen, temveč zgolj izigran. „Zagotovo se namreč ne bi javno in medijsko izpostavljal, kot tudi namerno ne hotel oškodovati kogarkoli od tistih, ki so verjeli v moje uspehe (župan, podžupan, občinski svetniki, vodstvo športne zveze in drugi občani, ki so vame verjeli in me ves čas spodbujali.) V zvezi s celotno zadevo, čeprav trdim, da nastalo situacijo nisem kriv, pa se vsem prizadetim institucijam, organizacijam, posameznikom ter tudi svojim podpornikom še enkrat iskreno opravičujem“, je še dodal Beno Misja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: