Kabina tovornjaka popolnoma uničena

Zagorel je tuji tovornjak, ki je peljal oranže iz Španije proti Madžarski

Sveti Jurij ob Ščavnici – Malo pred polnočno, natančneje ob 23.45 uri, med soboto in nedeljo, je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje sporočila, da je na pomurski avtocesti med izvozoma Grabonoš in Vučja Vas, v smeri Murska Sobota, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, zagorelo tovorno vozilo. Požar na vozilu tujih registrskih označb so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona, PGD Ljutomer in PGD Murska Sobota. Kljub njihovem hitrem in učinkovitem posredovanju pa od šoferske kabine in sploh tovornjaka ni ostalo veliko, večji del priklopnika na katerem so bile pomaranče pa ni bil poškodovan. Enako je brez poškodb končal tudi voznik tovornjaka.

Policisti si pozneje ugotovili, da tuja krivda za požar ni bila ugotovljena, policisti pa vzrok požara in višino materialne škode še ugotavljajo.

Tudi nekaj ur pred tem so posredovali pomurski gasilci, in sicer v soboto ob 18.51 uri je v naselju Lokavci, v občini Gornja Radgona, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Negova so pogasili goreče vozilo, odklopili akumulator ter počistili kraj dogodka…

Od tujega tovornjaka ni ostalo veliko (Fotografije: PGD Ljutomer in PGD Gornja Radgona)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: