petek, 3 aprila, 2020

Na Celjskem je spet tekla človeška kri, letos že 25 (12) žrtev prometnih nesreč

Letošnje leto gotovo ni ugodno, ko gre za prometno varnost na območju, ki ga pokriva Policijska uprava Celje. Kar dobra četrtina smrtnih žrtev v letošnjem letu se je namreč pripetila prav na Celjskem, nazadnje sinoči. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je sinoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. V Kostrivnici v občini Šentjur sta ob 22.12 uri trčili osebni vozili.  Reševalci NMP Celje in Šentjur so eno hudo poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Celje. Dve osebi, 32-letni voznik in njegov 26-letni sopotnik, sta umrli na kraju dogodka. V intervenciji so posredovali tudi gasilci PGE Celje, še dodajajo na Uprave RS za zaščito in reševanje. 
Kot je potrdila Milena Trbulin s PU Celje, je nesrečo povzročil 32-letnik, ki je vozil po regionalni cesti iz smeri Planine proti Šentjurju: »V dolgem levem nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljal 33-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta trčili, voznik in sopotnik sta na kraju nesreče umrla.« Vsi trije udeleženi so z območja Policijske postaje Šentjur.
Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 25 ljudi, lani v enakem obdobju 12, v celem lanskem letu 13, je še dodala Trbulinova.

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: