Iračani in Afganistanec vrnjeni na Hrvaško, Nigerijec pa v Avstrijo

Policisti PU Maribor obravnavali šest tujih državljanov, ki niso imeli pravico vstopa v Slovenijo

Izmed kar 89 intervencij, ki so jih v torek opravili policisti z območja Policijske uprave Maribor, sta bila tudi dva primera nedovoljenih prehodov državne meje. Skupaj je bilo prijetih šest tujih ilegalcev, ki so vrnjeni sosednjim varnostnim organom, enega tihotapca pa so ovadili.

Tako so tik pred polnočjo v noči na sredo, policisti Policijske postaje Gorišnica v Spuhlji ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 26-letni Italijan. V vozilu je prevažal štiri državljane Iraka in enega državljana Afganistana, ki so v isti noči na območju Zavrča nedovoljeno vstopili v našo državo iz Hrvaške, na zeleni meji. Italijana so policisti pridržali in ga bodo ovadili na okrožno državno tožilstvo na Ptuju, ostale tujce pa so po zaključenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Dobri dve uri pozneje, v sredo ob 1.55 uri pa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na vstopu v našo državo, na bivšem mejnem prehodu Šentilj, ustavili avtobus slovaških registrskih oznak. Na avtobusu je bil tudi državljan Nigerije, ki nima pogojev za vstop v našo državo. Po zaključenem postopku ga bodo policisti vrnili avstrijskim varnostnim organom, kar je redkost, saj običajno Avstrijci vračajo ilegalce v Slovenijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: