Skip to content

Bakos.si

Hudo se je porezal z motorno žago!

Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so, med 6. uro včeraj in 6. uro danes, na interventno številko 113 prejeli 256 klicev, od tega 85 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času so policisti obravnavali tudi: 17 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine, 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta bili 2 osebi lahko telesno poškodovani, 12 prometnih nesreč I. kategorije, 18 kršitev javnega reda in miru, in sicer 11 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih, 2 nesreči pri delu.
Izpostavljamo:
Čez mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.
Zvečer pa so imeli v postopku štiri državljane Kosova, kateri so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Policisti so jih zavrnili in predali hrvaškim varnostnim organom.
Nesreči pri delu

Včeraj dopoldan se je v gozdu, na območju Občine Majšperk, pri podiranju dreves, z motorno žago porezal po nogi 39 – letni domačin. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hudo telesno poškodbo.
Včeraj popoldan je 52 – letni voznik, na območju občine Videm, vozil traktor z priklopnikom na katerem so bila naložena drva, po travniku navkreber, pri tem pa je traktorju pričelo drseti in se je prevrnil. Med prevračanjem traktorja sta se telesno poškodovala voznik in 32 – letni moški, ki je hodil ob traktorju. V Splošni bolnišnici Ptuj je bilo ugotovljeno, da je voznik zadobil lahke, 32 letni moški pa hude telesne poškodbe.
Drugih odmevnejših dogodkov v obravnavanem obdobju policisti niso obravnavali.
Pripravil: Gorazd Blanuša, vodja izmene OKC PU Maribor

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: