Hrvata so dvakrat kaznovali za enako kršitev

Veliko voznikov ne upošteva spremenljive prometne signalizacije na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest

V sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov so mariborski policisti, včeraj, 13. 10. 2020, med 7. in 14. uro, na bivši cestninski postaji Prepolje na avtocesti A4 Slivnica – Gruškovje, izvedli poostren nadzor. V poostrenem nadzoru so sodelovali s FURS, DARS, Inšpektoratom RS za infrastrukturo, Inšpektoratom RS za okolje in prostor ter družbo Cestel, ki izvaja tehtanje vozil. V času nadzora so policisti kontrolirali 79 tovornih vozil in dva avtobusa in ugotovili 14 kršitev.

„Izpostavljamo hrvaškega voznika tovornega vozila za prevoz vozil, ki je v jutranjem času na tovornem delu vozila prevažal drugo vozilo. Ker je bil zaradi tega preobremenjen so mu policisti izrekli globo. Isti voznik je po poldnevu z istim tovornim vozilom, vendar v nasprotni smeri avtoceste, ponovno prevažal neko drugo vozilo in bil zaradi tega ponovno preobremenjen. Tudi tokrat so ga oglobili. Kot kaže je voznik lahkoverno pričakoval, da policisti ne spreminjamo kontrolnih točk izvajanja poostrenega nadzora“, pravi Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor, ki dodaja, kako policisti posebej opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da so na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo, ki je na portalih, nameščenih nad voziščem avtoceste. Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko. Ob nadzorih pa policisti opažajo, da vse preveč voznikov motornih vozil takšne jasne in nedvoumno dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo.

Sicer pa po policisti v včerajšnjem poostrenem nadzoru na avtocesti A4 ugotovili kar 25 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsem voznikom so izrekli predpisano globo 160 evrov.

Informacije o spremenljivi prometno informativni signalizaciji na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest so dostopne na spletni povezavi https://rb.gy/vkszfk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: