petek, 3 aprila, 2020

Roparja, ki sta dvakrat napadla Sobočana, čaka sojenje in kazen do 15 let zapora

Kakorkoli že nekateri odgovorni trdijo, da je prekmurska prestolnica Murska Sobota varno mesto, temu mnogi domačini ne morejo pritrditi. Poleg nasilja, ki je evidentno v največjem slovenskem mestu ob reki Muri, je tam največ kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, poleg velikih in malih tatvin, tudi ropov in podobnih dejanj. Toda tudi policisti ne počivajo, saj pogosto odkrijejo storilce in to se je zgodilo tudi minule dni, ko sta bila preiskana dva ropa iz Murske Sobote. „Policisti smo bili v sredo, 13.11.2019, malo po 13. uri s strani občana iz Murske Sobote obveščeni, da sta ga med odklepanjem vhodnih vrat stanovanjske hiše

napadala dva moška in mu iz žepa odtujila rezervne ključe osebnega avtomobila. Ob njegovem vpitju je iz hiše prišla soseda, neznana storilca pa sta s kraja pobegnila“, je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

A to ni bilo vse, kar sta si privoščila roparja. V ponedeljek, 18.11.2019 ob 9.28 uri so bili policisti s strani očividca obveščeni, da sta dve zamaskirani osebi v mestu Murska Sobota napadli moškega. „Pri obravnavi dejanja je bilo ugotovljeno, da gre za istega oškodovanca kot dne 13.11.2019 in ista storilca. Po hitri intervenciji policistov je bil eden izmed storilcev prijet v neposredni bližini izvršenega dejanja. Drug storilec pa naslednji dan. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper 28- in 48-letna osumljena, podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj ropa po II. odstavku 206. člena KZ-1, za katerega je predpisana kazen zapora od treh do petnajst let“, je dodala piarovka pomurskih policistov Suzana Rauš.

Tags: ,

0 Comments

Leave a Comment

error: