Skip to content

Bakos.si

Eden je napihal nad 1.40, drugi pa več kot 2.20 primila

Kronologija pomembnejših dogodkov na območju Policijske postaje Ormož

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 18. 11. 2021, do 7.00 dne 19. 11. 2021, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 18. 11. 2021

Ob 09.00 smo bili obveščeni o Tatvini denarja. Patrulja je na kraju od oškodovanca sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih bomo zadevo zaključili s kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 09.14 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika povzročitelja, kateri je trčil v pravilno parkirano vozilo. Ker je pri tem nastala manjša poškodba, voznik in vozilo pa sta je izpolnjevala vse pogoje za udeležbo v cestnem prometu smo zadevo zaključili z obvestilom o odstopu od ogleda.

Ob 12.16 smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Zadevo bomo zaključili s kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 16.10 je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega vozila. Rezultat preizkusa je pokazal 1.07mg/la alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče. Voznik na kraju izključen iz prometa.

Ob 17.13 je patrulja imela v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.68mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče. Voznik na kraju izključen iz prometa.

Ob 18.10 smo pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli 10 drž. Gambije in 2.drž. Burkinafaso.

Navedeni tujci so v nadaljevanju podali vlogo za mednarodno zaščito.

Napoved aktivnosti za petek dne 19. 11. 2021 in vikend:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
  • prav tako bomo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Pripravil: Jože Šprah, komandir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: