Skip to content

Bakos.si

Dvakrat je zagorelo v kuhinji

Požara v Spodnjem Slemenu in Drvanji povzročila za 30.000 € škode; Gasilci so imeli srečo, saj sta med gašenjem eksplodirali plinski jeklenki

Včeraj je v slabi uri dvakrat zagorelo na območju PU Maribor. Obakrat je zagorelo v kuhinji, požara so pogasili gasilci, skupaj pa je nastalo za okoli 30 tisočakov materialne škode. Tako je ob 13.07 uri zagorela vrtna lopa, v kateri je tudi letna kuhinja, v naselju Spodnji Slemen, v občini Selnica ob Dravi. Požar so pogasili gasilci PGD Selnica ob Dravi in PGD Slemen, ki objekt in okolico pregledali s termovizijsko kamero. „Sv. Florjan je tokrat pazil na nas. Med gašenjem sta namreč eksplodirali dve plinski jeklenki. Eno je celo odneslo na streho hiše in poškodovalo strešno kritino,“ so sporočili domači gasilci, ki so k sreči ostali brez telesnih poškodb.

Policisti PP Ruše so ugotovili, da je prišlo do požara v letni kuhinji, in sicer je prišlo do kratkega stika na električni napeljavi. „Po nestrokovni oceni je nastalo je za 20.000 evrov materialne škode. Policisti so opravili ogled, izključili tujo krivdo in bodo o dogodku obveščali okrožno državno tožilstvo,“ so sporočili z OKC PU Maribor.

Le 39 minut pozneje, ob 13.46 uri pa je v naselju Drvanja, v občini Benedikt, zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Benedikt, ki so požar pogasili ter objekt prezračili in pregledali. Policisti PP Lenart so ugotovili, da je zagorelo zaradi pregretja in vročine na štedilniku. Najprej se je vnela napa, požar pa se je nato razširil po celotni kuhinji. Pri požaru je po nestrokovni oceni nastala materialna škoda v višini 10.000 evrov. Opravljen je bil ogled kraja, policisti pa bodo o dogodku obveščali okrožno državno tožilstvo.

Objekt v Spodnjem Slemenu je v celoti uničen (Foto: PGD Selnica ob Dravi)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: