Skip to content

Bakos.si

Dva sta vozila pijana in brez vozniškega dovoljenja

Velenjčan z več kot 1,75; Bistričan pa z okoli 1,5 promila alkohola

Patrulja Policijske postaje Ptuj je danes, 7. 1. 2020, malo pred 1. uro zjutraj, v Zgornji Hajdini ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki stanuje v Velenju. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravili so tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (okoli 1,75 promila, op.p). Voznik je ob tem kršil začasno omejeno gibanje in ni imel upravičenega razloga nahajanja v drugi občini, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, na pristojno sodišče pa so podali obdolžilni predlog.

Že včeraj, 6. 1. 2020, ob 15.50 uri pa je patrulja PP Gorišnica v naselju Slatina ustavila 48-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz okolice Bistrice ob Dravi. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravili so tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama (skoraj 1,50 promila, op.p.) alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznik je imel upravičen razlog nahajanja v drugi občini, saj je bil na delu. Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, na pristojno sodišče pa so podali obdolžilni predlog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: