Drugič se je streslo ob 7,02 uri

Popotresni sunki se niso umirli, saj se je nov sunek čutil malo po sedmi uri

Danes zjutraj ob 6,24 uri so se močno stresla tla. Potres je bil tako zelo močan, da je številne naše bralce tresenje celo prebudilo. “V nedeljo, 22. marca 2020, ob 6.24 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 5,3 v bližini Zagreba (Hrvaška), 110 km vzhodno od Ljubljane,” so sporočili iz agencije za okolje in dodali, da so po prvih podatkih so potres čutili prebivalci celotne Slovenije.

“Ravnom sem se zbudila in odprla okna, da prezračim, ko se je začelo tresti. Sunek je bil res izrazit, saj se je zatresel celo regal v dnevni sobi. Česa takšnega še nisem doživela,” nam je sporočila bralka. Jutranji potres se je močno čutil tudi na Vrhniki. Sodelavec poroča, da ga je zbudil glasen ropot steklene vitrine, celotna hiša pa se je kar občutno pozibavala. Vse skupaj je trajalo 5 do 10 sekund. Otroci so sicer vse prespali. Na spletni strani EMSC je eden izmed prebivalcev Vojnika zapisal, da ga je tresenje vrglo iz postelje in da je skoraj nag stekel na ulico.

O potresu že poročajo tudi hrvaški mediji, ki pišejo, da je zaradi potresa ponekod prišlo do izpada elektrike. Zagrebčani pravijo, da se ne spomnijo, kdaj je nazadnje tako močno streslo tla. Popokali naj bi zidovi številnih zgradb, s polic pa naj bi popadale knjige.

Tudi uradno je potrjenio, da je bil epicenter prvega potresa sedem kilometrov severno od Zagreba na Hrvaškem. Tam je potres povzročil veliko materialno škodo, o človeških žrtvah ne poročajo. So pa ljudje zbežali iz stavb, zlasti stolpnic. Poškodovana je bila tudi zagrebška Katedrala

Foto: Index

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: