Skip to content

Bakos.si

Decembra v Pomurju 30 pijanih voznikov

Policisti izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov

Na območju celotne Slovenije je med 1. in 31.12.2020 potekal postren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov: (https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/107172-med-decembrskim-poostrenim-nadzorom-prometa-policisti-odredili-19-496-alkotestov)

V tem času so na območju Policijske uprave Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili 2148 voznikov. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola vozilo 30 voznikov, od tega je pri 14 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sicer pa, v mesecu decembru leta 2019 so policisti na območju Pomurja obravnavali 65 prometnih nesreč, 9 so jih povzročili alkoholizirani udeleženci. V mesecu decembru 2020 pa 35 prometnih nesreč, štiri so povzročili alkoholizirani udeleženci. Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč v mesecu decembru 2020 je 11,4 % med vsemi povzročitelji. V omenjenih nesrečah noben udeleženec ni umrl, 1 (0) je bil hudo in 1 (1) lahko telesno poškodovan.

„Zato za vse voznike ponovno pozivamo – vozite le trezni. Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločajte za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU Murska Sobota bomo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje“, je sporočila Suzana rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

SONY DSC

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: