Čistil kamin in povzročil požar!

Gorela sta ostrešje in nadstrešek, škode za deset tisočakov

Včeraj ob 10.28 uri je v naselju Prepolje v občini Starše, zagorelo na balkonu, ogenj pa se je nato razširil še na ostrešje stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Prepolje, PGD Trniče, PGD Zlatoličje, PGD Starše in JZ GB Maribor. Uničeno je bil 40 kvadratnih metrov ostrešja in 50 kvadratnih metrov nadstreška nad balkonom. K sreči pa poškodovanih oseb ni bilo, materialna škoda pa je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Policisti so z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je stanovalec okoli 10. ure čistil kamin ter oglje in papir odnesel na pokrito teraso stanovanjske hiše. Tam ga je vsul v plastično posodo ob kavču. Zaradi močnega vetra je oglje pričelo ponovno tleti in se je vžgalo. Požar se je razširil na kavč, od tam pa na ostrešje terase. Ta je v celoti zgorela, nato pa se je požar razširil še na ostrešje stanovanjske hiše.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah, v skladu z dosedanjimi usmeritvami pristojne tožilke, podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Veter je razpihal oglje in spet je zagorelo… (Foto: PGD Trniče in PGD Starše)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: