Skip to content

Bakos.si

Če opazite modri traktor New Holland pokličite policijo!

Kriminalisti zaznali povečano število tatvin traktorjev znamke New Holland

Danes smo, v kronologiji dogodkov zadnjih 24 ur na območju PU Maribor, med drugim pisali, da je neznani storilec v noči na 17. 10. 2020, na območju Zg. Senarske v občini Sveta Trojica, odtujil leto dni star traktor, znamke New Holland, tip T5.95, modre barve, z nameščenimi reg. tablicami MB TG-739 (na fotografiji). Materialna škoda znaša okoli 44.000 evrov.

Ob tem je tiskovni predstavnik PU Maribor, Miran Šadl, sporočil, da so neznani storilci podoben traktor znamke New Holland odtujili že noč prej na Zgornjem Hlapju, a ga je lastnik s pomočjo znancev našel v Vukovju, (pred tem pa tudi v Okoslavcih v občini Radenci, op.p.)… V obeh „mariborskih“ primerih sta bila traktorja odtujena z originalnimi ključi. Zato policisti pozivajo vse lastnike vozil, še posebej kmetijskih traktorjev in delovnih strojev, naj kontaktne ključe skrbno shranjujejo in ravnajo samozaščitno. Na tak način v veliki merijo onemogočijo tatove pri njihovi nameri.

„Ker so kriminalisti v zadnjih dneh tudi na drugih območjih zaznali povečano število tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland, pozivamo lastnike traktorjev, predvsem te znamke, da še posebej poskrbijo za varnost svojega premoženja in da so pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici njihovih bivališč oz. kmetij. Vse, ki bi karkoli vedeli o tatvinah teh traktorjev ali imajo informacije, ki bi lahko bile kriminalistom v pomoč pri iskanju ukradenega traktorja, naj to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200“, je povedal Miran Šadl.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: