nedelja, 5 aprila, 2020

Mariborčan je prepoznal osumljenca nadlegovanja mladoletnih oseb in ga skušal zadržati do prihoda policistov, toda sam je končal v UKC Maribor

Policisti policijske postaje Maribor I so bili minili petek 21.2.2020, v popoldanskih urah obveščeni, da se na Mlinski ulici v Mariboru, v bližini avtobusne postaje Maribor, nahaja starejši moški, ki je podoben moškemu, ki ga policija išče v zvezi z zalezovanjem mladoletne osebe na območju trgovskega centra v Mariboru, v začetku letošnjega. Tam je namreč 30-letnik brezdomca prepoznal s slik nadzornih kamer iz nakupovalnega središča Europark, potem ko je ta na mestu nadlegoval otroke, in ga skušal ustaviti do prihoda policistov. Brezdomec ga je večkrat zabodel v hrbet ter prsni koš, in hudo telesno poškodoval, kljub temu pa so policisti storilca še izpustili.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so bili „policisti Policijske postaje Maribor I v petek, 21. februarja 2020, v popoldanskih urah obveščeni, da se na Mlinski ulici v Mariboru, v bližini avtobusne postaje Maribor, nahaja starejši moški, ki je podoben moškemu, ki ga policija išče v zvezi z zalezovanjem mladoletne osebe na območju trgovskega centra v Mariboru, v začetku letošnjega leta. Pred prihodom policistov na kraj je moški, star 30 let, pristopil do moškega, starega 65 let, in mu želel preprečiti, da bi se oddaljil z opisanega kraja oziroma da od tam ne bi odšel pred prihodom policijske patrulje. Ko je mlajši moški ogovoril starejšega in mu dejal naj ne odhaja in naj počaka do prihoda policije, je starejši moški, ki je sicer brezdomec, ki se potika po mestu Maribor, iz žepa potegnil manjši nož in z njim mlajšega moškega dvakrat zabodel v zadnji levi del prsnega koša in ga telesno poškodoval“.

Poškodovani 30-letnik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, osumljenca pa so policisti takoj za tem, v neposredni bližini kraja dogodka, prijeli in pridržali. Pri njem so našli tudi manjši kuhinjski nož, s katerim je občana poškodoval. Policisti PP Maribor I so dejanje sprva preiskovali kot kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe povzročene z nevarnim orodjem. Pri nadaljnjem zbiranju obvestil v UKC Maribor pa so ugotovili, da je poškodovani utrpel hude telesne poškodbe. Z zbiranjem obvestil in med obravnavo osumljenega so policisti ugotovili, da je osumljeni 65-letni moški dejansko osumljen in je bil tudi prepoznan, kot osumljenec kaznivega dejanja zalezovanja mladoletne osebe, ki je bilo storjeno v začetku meseca januarja 2020 v trgovskem centru Europark v Mariboru. „Po končanem zbiranju obvestil in prenehanju razlogov za pridržanje je bil osumljeni izpuščen na prostost in bo po vseh zbranih obvestilih na podlagi zbranih materialnih dokazov, zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe in za kaznivo dejanje zalezovanja mladoletne osebe“, so še potrdili na PU Maribor.

Po 1. odstavku 123. člena Kazenskega zakonika – huda telesna poškodba je 65-letniku zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let, za kaznivo dejanje Zalezovanja mladoletne osebe po 2. odstavku 134a. člena KZ-1 pa do tri leta zapora.

Tags: , , , ,

0 Comments

Leave a Comment