Skip to content

Bakos.si

Babica reševala stanovanje in se opekla, rešil jo je vnuk

Reševalc i so lastnico stanovanja odpeljali v UKC Maribor, gasilci pa so pogasili požar

Včeraj, ob 14.03 je v Plečnikovi ulici v Mariboru v stanovanjskem bloku zagorelo v kuhinji stanovanja. Posredovali so gasilci GB Maribor in PGD Studenci, ki so pogasili požar ter pregledali in prezračili prostore. V požaru se je lastnica stanovanja poškodovala. Reševalci NMP so jo prepeljali v UKC Maribor.

Oilicisti so pozneje ugotovili, da je 79-letna ženska, v domači kuhinji na Plečnikovi ulici v Mariboru vključila plinski štedilnik. Ko je preko plinskega gorilnika segla po posodi, se ji je zanetil rokav bluze. Bluza je na ženski zagorela in jo opekla. Ženska se je stisnila ob hladilnik, z namenom, da bi zadušila ogenj, vendar se je ob tem vnel še ta. Nekako ji je uspelo sleči gorečo bluzo in jo odvreči v pomivalno korito. Takoj je poklicala tudi svojega vnuka in mu povedala, da v stanovanju gori. Ta je uspel priti do nje v nekaj minutah, in preden se je požar razbohotil, je pogasil goreči hladilnik ter bluzo v pomivalnem koritu.
„Opečeno babico so odpeljali v UKC Maribor, tudi zaradi vdihovanja dima. Njene poškodbe so opredelili kot lahke. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 4.000 evrov. Zadimljeno stanovanje so prezračili gasilci. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo“, je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: