Alenka je spregledala vlak in umrla!

Na železniških tirih v Prlekiji, kjer ni fizičnih ovir, je tekla kri

Lepo in sončno marčevsko jutro se je včeraj v Prlekiji sprevrglo v žalostno zgodbo. Malo po 10. uri, natanko ob 10,10 so namreč proti naselju Boreci, nedaleč od Križevcev pri Ljutomeru, pohitela intervencijska vozila, najprej reševalci, nato pa še gasilci in policisti. Njihove žalostne sirene pa so naznanjale, da se je zgodilo nekaj hudega in žalostnega. In res se je, kajti v prometni nesreči je umrla voznica osebnega avtomobila. „Malo po 10. uri smo bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Boreci, v kateri sta trčila vlak in osebni avtomobil. Zdravnik ZD Ljutomer je na kraju potrdil smrt voznice osebnega avtomobila“, je hitro po nesreči javnosti sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Pozneje, ko so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče, je dr. Srečko Šteiner, samostojni policijski inšpektor SUP PU Murska Sobota potrdil, da je nesreča 49-letna voznica osebnega avtomobila znamke Renault kadjar, ki je peljala iz Križevcev proti središču Borecev, očitno spregledala tovorni vlak, ki se je pripeljal iz smeri Ljutomera proti Gornji Radgoni. Vlak jo je zadel in pred seboj potiskal skoraj 200 metrov. Ženska je bila hudo poškodovana in so jo zdravnik in ostalo osebje Nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer oživljali na kraju, a žal neuspešno. Nesreča se je sicer pripetila na železniški progi, kjer ni fizičnih ovir, in po kateri vlaki redko vozijo in so vozniki pogosto premalo pozorni. In to je tokrat, 49-letno domačinko iz Cvena pri Ljutomeru, Alenko Makoter drago stalo.

„ Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 49-letna voznica vozila osebni avtomobili iz smeri naselja Logarovci v smeri glavne ceste skozi naselje Boreci. Na nezavarovan železniški prehod – označen z Andrejevim križem je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je po železniški progi iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak. Vlak je trčil v desni bočni del avtomobila in ga potiskal še 200 metrov pred sabo. Voznica osebnega avtomobila med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Ostala je ukleščena v avtomobilu iz katerega so jo rešili gasilci. Na kraju je kljub oživljanu s strani delavcev NMP ZD Ljutomer, poškodbam podlegla. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznice in odredil sanitarno obdukcijo“, so še sporočili s PU Murska Sobota, kjer so dodali, da voznica ni uporabljala varnostni pas in to ravno na dan ko se je pričela poostrena akcija nadzora.

Nesreča Alenka je sicer prva smrtna žrtev pomurskih prometnic v letu 2020, lani v enakem obdobju ni bilo nobene takšne žrtve. V celem letu 2019 so namreč obravnavali eno samo prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: