Skip to content

Jorgić klonil pred finalom

V polfinalu poraz proti svetovnemu mladinskemu prvaku

Za Darka Jorgiča, najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici, je bil v polfinalu mednarodnega prvenstva Severne Amerike v kanadskem Markhamu usoden aktualni svetovni mladinki prvak, Kitajec Xiang Peng. V izenačenem dvoboju je bil v končnicah bolj zbran Xiang Peng, ki je zmagal s 4:2 (8, 8, -2, 7, -10, 5). Njegov nasprotnik v finalu bo Francoz Can Akuzzu. Kljub porazu je Darko dosegel eno svojih najboljših urstitev v članski konkurenci sploh in bo pridobil kar nekaj novih reiting točk

Na poti do polfinala je Jorgič, trenutno 43. igralec svetovne lestvice, premagal Škota Gavina Rumgayja, nato Madžara Tamasa Lakatosa, oba s 4:0, v osmini finala je bil s 4:0 boljši tudi od Francoza Julesa Rollanda, medtem ko je v četrtfinalu Kanadčana Eugena Wanga premagal s 4:2.

V polfinalu je Jorgič naletel na razpoloženega Penga, ki je na svetovni lestvici resda šele na 228. mestu, vendar do zdaj na članskih turnirjih ni igral veliko. Mladi Kitajec je v prvem in drugem nizu izkoristil prvo zaključno žogico, v tretjem pa proti Jorgiču ni našel protiorožja. Toda njegova kriza ni trajala dolgo, kajti v četrtem nizu je Hrastničan še vodil s 7:6, nato pa je Peng dosegel pet zaporednih točk. V petem nizu je imel Kitajec že vodil z 9:7, s preobratom pa je aktualni sredozemski prvak prišel v priložnost, da vendarle izsili sedmi niz. A se razigrani Peng s tem ni strinjal, tako da je Jorgič obstal v polfinalu, sam pa je prišel do svojega prvega članskega finala.

Navkljub porazu je Jorgič prvič na turnirjih challenge zaigral v polfinalu, do zdaj je petkrat obstal v četrtfinalu. »Peng je igral res dobro, ampak kar je, je. Ključ je bil pri njegovem servisu, ki ga je skrival do zadnjega trenutka, tako da nisem videl nič. Tako se je vse začelo in končalo,« je po polfinalnem obračunu s Pengom dejal Jorgič, za katerega je bil to zadnji letošnji turnir. Do konca leta ga čakanjo le še klubske obveznosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: