Skip to content

Naslova v Mengeš in Izolo

Puconci gostili prvi TOP turnir za mladince in mladinke

Na prvem letošnjem TOP8 za mladinke in mladince sta se v Puconcih prvega mesta veselila Tara Kobetič (Mengeš) in Matija Novel (Arrigoni). V odsotnosti Lee Paulin (Arrigoni) se je Kobetičevega prvega mesta veselila pred Tjašo Novak (Kajuh Slovan) in Saro Tokič (Letrika). Pri mladincih je najbolj navdušil že omenjeni Novel, drugi je bil Žiga Kristijan Žigon, tretji pa je bil Aljaž Godec (oba Inter Diskont). V Puconcih je manjkala Lea Paulin, ki je slavila na prvem letošnjem odprtem turnirju Slovenije v Cirkovcah, druga pa je bila v začetku novembra v Logatcu. V vlogi favoritinje je bila tako Tjaša Novak, ki je za Paulinovo trenutno na drugem mestu letošnje kakovostne lestvice med mladinkami, vendar je bila zanjo usodna Tara Kobetič, ki jo je v prvem krogu premagala s 3:0. To je bil tudi njen edini poraz na turnirju, kar ji je na koncu prineslo prvo mesto, zmago proti njej pa je na najboljši način unovčila Kobetičeva, ki je največ težav imela v dvoboju z Nušo Kadiš (Inter Diskont). Zadnji niz se je končal z 11:9 za igralko Mengša, ki je do prvega mesta prišla brez poraza. S tretjim mestom je bila zadovoljna tudi Sara Tokič, ki je izgubila le proti Kobetičevi in Novakovi. S štirimi zmagami je bila v prvi kakovostni skupini četrta Ana Kovačec (Kema), z dvema zmagama je bila peta Nuša Kadiš, po dvakrat pa sta zmagali tudi Ina Unger (Cirkovci) na šestem mestu in Blažka Harkai (Kema) na sedmem. Brez zmage je TOP8 končala Manca Paljk (Arrigoni).

Novel, ki je sezono v mladinski konkurenci odprl z zmago v Cirkovcah, je v Logatcu sicer manjkal, zato pa je na TOP8 potrdil, da je trenutno najboljši mladinec v Sloveniji. V Puconcih je premagal vse svoje nasprotnike, največ težav pa sta mu povzročila drugouvrščeni Kristijan Žiga Žigon in Aljaž Goltnik (Mengeš). Odpor obeh je zlomil šele v petem nizu. Za Žigona je bil to tudi edini poraz na turnirju, medtem ko je Goltnik izgubil še trikrat, kar mu je na koncu prineslo peto mesto. Tretjega mesta se je s petimi zmagami veselil Aljaž Godec, četrti pa je bil s tremi zmagami Miha Podobnik (Logatec). Šesti je bil z dvema zmagama Mitja Omerzel (ŠD SU), na sedmem mestu je Luka Stražišar (Rakek) zmagal enkrat, brez nje pa je na osmem mestu ostal Domen Zupančič (ŠD SU).

V drugi kakovostni skupini je bila med mladinkami najboljša Eva Cerkvenič (Letrika), ki je do prvega mesta prišla s šestimi zmagami, šestkrat pa je zmagala tudi Nika Belaj (Savinja). S petimi zmagami je bila tretja Polona Horvat (Inter Diskont). Šest zmag je za prvo mesto potreboval tudi Mihael Kocjančič (Kajuh Slovan), drugi je bil Jan Krč (B2), ki je zmagal petkrat, do petih zmag pa je na tretjem mestu prišel tudi Jure Smodiš (Kema). S šestimi zmagami sta v tretji kakovostni skupini Puconce zapustil tudi Lara Belaj (Savinja) in Enya Moltara (Kajuh Slovan), zaradi boljše razlike v nizih pa je bila prva Belajeva, medtem ko se je morala Moltara zadovoljiti z drugim mestom. Tretja je bila s petimi zmagami Mia Stanjko (Vesna). Pri mladincih je s šestimi zmagami najbolj navdušil Nino Šegula (Kema), za njim pa sta se s petimi zvrstila Brin Vovk Petrovski (Savinja) in Aljaž Fortuna (Vesna).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: