Skip to content

Dušan Zorko in Igor Paldauf pri Branku Belcu

Župan Občine Križevci sprejel zmagovalca letošnjega kasaškega derbija in naj inovativnega mladega kmeta Slovenije 2019

Na sedežu občine Križevci je potekala posebna slovesnost, na kateri je domači župan, mag. Branko Belec, sprejel dva občana, ki sta v letošnjem letu dominirala vsak na svojem področju, posredno pa sta tudi občino Križevci promovirala v Sloveniji ter izven njenih meja. Vsak na svojem področju sta se po najboljših močeh trudila zmagovalec Slovenskega kasaškega derbija Dušan Zorko iz Borecev, in najboljši inovativni mladi kmet Slovenije 2019 Igor Paldauf iz Vučje vasi. Župan Belec je ob tej priložnosti povedal, da je ponosen na vse, ki dosegajo vrhunske rezultate, saj so le ti plod številnih let trdega dela, odrekanj ter neutrudnega vlaganja energije. Pri vseh uspehih je pomembna tudi družina, saj so takšni uspehi pogojeni s podporo in pomočjo družinskih članov.

Med osmimi kandidati, ki so se potegovali za naziv mladi inovativni kmet 2019 je bil Igor Paldauf s Kmetije Paldauf v Vučje vasi, ki je na koncu prejel ta vrhunski naziv. Gre za izbor inovativnih mladih kmetov z inovativnimi idejami na kmetijskem, gozdarskem ali ribiškem področju. Namen razpisa je podpirati inovativnost med mladimi s področja kmetijstva, gozdarstva ali ribištva ter spodbuditi prenos znanja in spodbuditi promocijo dobitnika naziva. Igor je leta 2011 prevzel kmetijo in nadaljeval tradicijo prednikov, pred dvema letoma se je usmeril v ekološko kmetijstvo. Pridelke na ekološki način predela in jih nato proda v domači trgovini.

V začetku septembra leto je na hipodromu v Stožicah potekal XXIX. Slovenski kasaški derbi za 4-letne slovenske kasače na 2600 metrov dolgi progi. V najpomembnejši dirki sezone se je pomerilo 12 kasačev, lovoriko pa je osvojil Dušan Zorko z Jimpeto Joyem. Župan je obema zaželel še veliko uspehov in uresničitev idej ter ciljev, ki jih pri obeh nagrajencih ne manjka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: