Skip to content

Oslabljena Krka brez možnosti na Muti

Odigrane tekme 6. kroga v prvi moški in 15. kroga v prvi ženski namiznoteniški ligi

Eden od derbijev šestega kroga 1. SNTL moški bi moral biti na Muti, vendar je Krka prišla brez svojih najboljših igralcev, tako da so domačini zmagali s 5:0. Na drugem derbiju v Lučah je vodilni Maribor s 5:3 premagal Savinjo I. V Novem mestu je ŠD SU prišel do svoje druge prvoligaške zmage, s 5:3 je bil boljši od Arrigonija, prav tako s 5:3 je Kema I v gosteh premagala Cornilleau Mengeš II. Brez izgubljenega dvoboja je doma prišel tudi Inter Diskont, ki je bil boljši od Mengša I.

Derbi kroga bi moral biti na Muti, vendar je bil to le na papirju, kajti Novomeščani so dopotovali z močno pomlajeno ekipo, z dvema trinajstletnikoma in enim dvanajstletnikom. Izkušeni domačini so navkljub temu dvoboj odigrali resno, brez podcenjevanja, po dveh zmagi pa sta vpisala Boštjan Kraser in Bojan Pavič, do ene je prišel Danilo Piljak.

Veliko bolj zanimivo je bilo v Lučah, kjer se je zbralo več kot sto gledalcev, ki so videli zanimiv in izenačen dvoboj, na koncu pa še šesto zmago Mariborčanov v letošnji sezoni. Največ zaslug zanjo je imel Gregor Komac, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje. Največ dela je imel proti Juretu Slatinšku, ki ga je premagal s 3:2, s 3:2 pa je proti Jaki Golavšku slavil tudi Tomaž Roudi. V petem nizu je bilo celo 14:12 za Mariborčana, ki je dobil tudi še dvoboj s Patrikom Roscem. Za Savinjo I so po enkrat zmagali Jure Slatinšek, Jaka Golavšek in Patrik Rosc.

Do dveh točk so brez izgubljenega dvoboja prišli tudi Ravenčani, ki pa so se morali proti Mengšanom vendarle morali nekoliko bolj potruditi. Najbolj zanimiv je bil obračun med Aljažem Godcem in Klemnom Jazbičem, ki ga je s 3:2 dobil slovenski kadetski reprezentant. Godec je bil boljši tudi od Andraža Avblja, v domači ekipi je dvakrat zmagal še Mitja Horvat, enkrat pa še drugi ravenski kadetski reprezentant, Žiga Kristijan Žigon.

Zelo zadovoljni so bili danes v dvorani ŠC Livada, kjer je bilo tudi sto gledalcev, saj je domači ŠD SU prišel do svoje druge zmage v prvi ligi. Spet je bil najboljši posameznik nekdanji slovenski reprezentant Uroš Slatinšek, ki ni oddal niti niza. Do dveh zmag pa je prišel Jožko Omerzel, ki je dobil tudi odločilni dvoboj proti Matiji Novelu. Za Izolčane je dvakrat zmagal Erik Paulin, eno je dodal še Novel.

Do pomembne zmage v boju za končnico je prišla Kema I, ki pa je do nje prišla na nekoliko težji način kot so Pucončani morda pričakovali. Veliko zaslug zanjo pripada Tomažu Pelcarju, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, do ene pa sta prišla Luka Norčič in Damjan Zelko. V domači ekipi so prav tako do ene zmage prišli Aljaž Frelih, Nejc Erjavec in Rok Trtnik.

Izidi šestega kroga 1. SNTL moški

Cornilleau Mengeš II – Kema I 3:5, Savinja I – Maribor 3:5, Xiom Muta – Krka 5:0, ŠD SU – Arrigoni 5:3, Inter Diskont – Mengeš I 5:0

Vrstni red: 1. Maribor 12 (30:11), 2. Muta 10 (27:14), 3. Inter Diskont 10 (27:15), 4. Kema I 8 (28:17), 5. Savinja I 6 (22:22), 6. Krka 6 (20:23), 7. ŠD SU 4 (21:26), 8. Arrigoni 2 (17:29), 8. Mengeš I 2 (12:27), 10. Cornilleau Mengeš II 0 (10:30).

Izolčanke do zmage tudi v Zalogu

V derbiju 15. kroga 1. SNTL za ženske sta se v Zalogu pomerili trenutno vodilna ekipa prvenstva Arrigoni in domača Vesna, ki je bila pred tem dvobojem na četrtem mestu. S 5:3 so slavile Izolčanke. Brez izgubljenega niza so na Jesenicah do zmage prišle Logatčanke, s 5:1 pa je doma Ljubljana premagala Kemo, Letrika pa Preserje. Tekma med Inter Diskontom in Kajuh Slovanom bo na sporedu v petek, 28. februarja.

V Zalogu je bila najboljša posameznica derbija Ivana Zera, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, najbolj napeto je bilo proti Lei Paulin, ki jo je premagala s 3:2, čeprav je Izolčanka vodila že z 2:0 v nizih, vendar to ni bilo dovolj za slavje Vesne. Aktualne državne prvakinje so do dveh točk prišle po dveh zmagah Jane Ludvik in Paulinove, eno pa je prispevala še Urška Čokelj. Če je Paulinova proti Zeri vodila z 2:0 v nizih in na koncu ostala praznih rok, je imel podoben tok srečanja tudi dvoboj med Špelo Trelec in Jano Ludvik. V njem je Ludvikova prav tako zaostajala za dva niza, v naslednjih treh nizih pa je bila nato brez večjih težav prišla do zmage.

Do tega kroga drugouvrščena Ljubljana je bila pričakovano boljša od Pucončank. Za Kemo je do edine zmage prišla Staša Matis, v domači ekipi pa sta po dvakrat zmagali Zala Veronik in Tamara Pavčnik. Eno zmago je dodala še Nika Veronik. Brez večjih težav je do dveh točk prišla tudi Letrika, ki je proti Preserjankam prav tako izgubila en dvoboj. V prvem dvoboju je izkušena Polona Letnar sicer premagala mlado Saro Tokič, ki je pozneje vendarle prišla do ene zmage, po dvakrat pa sta zmagali Tina Mozetič in Eva Cerkvenič.

Logatčanke so z zmago na Jesenicah na četrtem mestu ulovile Vesno. Obe ekipi imata zdaj po 18 točk. Razpoložene Logatčanke domačinkam niso oddale niti niza, po dve zmagi pa sta vpisali Nina Zupančič in Katja Gutnik, eno pa Kaja Okorn.

Izidi 15. kroga 1. SNTL ženske

Ljubljana – Kema 5:1, Jesenice – Logatec 0:5, Letrika – Preserje 5:1, Vesna – Arrigoni , Inter Diskont – Kajuh Slovan preloženo na 28. februar.

Vrstni red: 1. Ljubljana 28 (73:20), 2. Arrigoni 28 (74:23), 3. Kajuh Slovan 20 (56:37) – tekma manj, 4. Vesna 18 (61:41), 5. Logatec 18 (60:44), 6. Kema 12 (42:51), 7. Inter Diskont 10 (40:55) – tekma manj, 8. Letrika 12 (38:52), 9. Jesenice 2 (15:73), 10. Preserje 0 (7:75).

dav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: