Skip to content

Od trinajstih otrok je prišla zgolj 70-letna Štefka

Več kot 60 udeležencev na srečanje potomcev Ane in Jakoba Jaušovec

V Gostilni pri Urški v naselju Plitvica pri Apačah je konec tedna potekalo prijetno in veselo srečanje potomcev Ane (1904) in Jakoba (1906) Jaušovec, ki sta z družino živela na Plitvičkem Vrhu pri Gornji Radgoni. Družina je štela 13 otrok, srečanja pa se je udeležila le 70-letna hčerka Štefka Sobočan iz Žibercev. Ob Štefki so še živeči trije, in sicer 80 – letna Tilka, 77 – letni Vili in 72 – letna Anica, ki pa se srečanja zaradi bolezni niso mogli udeležiti. Omeniti kaže, da je družina težko živela, tako da so vsi otroci razen najmlajše Štefke, in še ene njene sestre Micke, že v otroštvu služili pri kmetih.

Na srečanju, ki so ga organizirali Severin Sobočan, Jožica Breznik in Miran Rola, se je zbralo nekaj več kot 60 potomcev rodu Jaušovec. Od bratrancev in sestričen je bila na srečanju najstarejša Marica Jaušovec, ki je živela in delala v Nemčiji, sedaj ko je v pokoju pa živi v Gornji Bistrici. Najmlajša udeleženca sta bila, kmalu dve leti star Jakob in leto star Gal. Udeleženci so na srečanje so prišli iz Slovenski Bistrice, Maribora, Avstrije, Prekmurja in bližnjih krajev. O organizaciji srečanja in o družinskih vezeh so spregovorili vsi trije organizatorji srečanja. Kot so povedali se je v preteklosti srečanje odvijalo vsaka tri leta, sedaj pa ga organizirajo vsaki dve leti.

Seveda ni potrebno posebej podarjati, da je bilo tudi to srečanje izjemno prijetno in veselo druženje sorodnikov, ki so si imeli kaj povedati. Za dobro kulinariko in tekoče dobrote so poskrbeli domači gostinci, za veliko dobre volje Duo Amadeus iz Turnišča. In vesela zabava in druženje je potekala do zgodnjih jutranjih ur.

Minilo je še eno nepozabno srečanje potomcev rodu Jaušovec s Plitvičkega Vrha (Foto: Ludvik Kramberger)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: